Ομαδική Θεραπεία Άγχους – Φοβίας – Κρίσεων Πανικού – Ψυχαναγκασμών

 «Ο άνθρωπος κινείται εναντίον του εαυτού του, του ζώου του πιο σκληρού απ’ όλα τα ζώα…» Φρίντριχ Νίτσε 

Οι απρόβλεπτοι και αβέβαιοι καιροί στους οποίους ζούμε επιφέρουν συνεχείς και ραγδαίες αλλαγές, οι οποίες απαιτούν τη δική μας εγρήγορση και επαγρύπνηση για να αντιμετωπιστούν. Καλούμαστε διαρκώς να ανταπεξέλθουμε σε νέες καταστάσεις που μας φαίνονται απειλητικές μέσα από αντιδράσεις άγχους και φοβίες. Συμπτώματα, όπως οι κρίσεις πανικού και οι ψυχαναγκασμοί, είναι πλέον συχνό φαινόμενο σε όλες τις ηλικίες και στους άνδρες καις τις γυναίκες.

Η ομάδα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, άνδρα ή γυναίκα, που επιθυμεί να ασχοληθεί μα τα παραπάνω ζητήματα και να δουλέψει προσωπικούς του προβληματισμούς. Στόχος της είναι η υποστήριξη των συμμετεχόντων σε κρίσιμες στιγμές, η κατανόηση των αισθημάτων τους και της συμπεριφοράς τους, η ενθάρρυνσή τους στο να έλθουν πιο κοντά στις δικές τους ανάγκες, η εξεύρεση εναλλακτικών επιλογών, η δοκιμή καινούριων λύσεων πιο αποτελεσματικών και λειτουργικών και η βελτίωση των σημαντικών για αυτούς σχέσεων (οικογενειακών, συντροφικών, γονικών, επαγγελματικών, φιλικών κ.α.).Μέσα σε ένα περιβάλλον σεβασμού και εχεμύθειας θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν καταστάσεις, σχέσεις, βιώματα με δημιουργικό τρόπο, μέσα από διάφορες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές κάτω από την ομπρέλα της συστημικής θεραπείας.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά ανά 15 μέρες. Κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες και το κόστος της είναι 15 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *