Ομάδες 2013 – 2014

Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας

Η ομάδα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο επαγγελματία ή μη που επιθυμεί να δουλέψει προσωπικά του ζητήματα. Στόχος της είναι η υποστήριξη των συμμετεχόντων σε κρίσιμες στιγμές, η ενθάρρυνσή τους στο να έλθουν πιο κοντά στις δικές τους ανάγκες, η κατανόηση της συμπεριφοράς τους, η εξεύρεση εναλλακτικών επιλογών, η δοκιμή καινούριων λύσεων και η βελτίωση των σημαντικών για αυτούς σχέσεων (οικογενειακών, συντροφικών, γονικών, επαγγελματικών, φιλικών κ.α.).

Μέσα σε ένα περιβάλλον σεβασμού και εχεμύθειας θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν καταστάσεις, σχέσεις, βιώματα με δημιουργικό τρόπο, μέσα από διάφορες ψυχοθεραπευτικές τεχνικές υπό το φως της συστημικής θεραπείας.

Ομάδες παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας

Οι μεγάλες απαιτήσεις της κοινωνίας μας και οι έντονοι ρυθμοί ζωής, ειδικά σε κρίσιμες καταστάσεις, όπως η περίοδος που διανύουμε, πλήττουν ιδιαίτερα τα παιδιά και τους εφήβους που δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να δώσουν σαφείς εξηγήσεις του τι συμβαίνει γύρω τους. Οι εντάσεις μέσα στην οικογένεια, το εχθρικό και γεμάτο υποχρεώσεις σχολικό περιβάλλον και οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ συνομηλίκων έχουν ως συνέπεια τα παιδιά να αγχώνονται, να θυμώνουν, να αντιδρούν ή να αισθάνονται αδύναμα να κάνουν κάτι, να αποθαρρύνονται και να παραιτούνται.

Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τα παιδιά μέσα από δημιουργικές ασκήσεις και παιχνίδι να έλθουν σε επαφή με κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους και με ικανότητες και δεξιότητες που έχουν, αλλά δεν τις έχουν ακόμη ανακαλύψει, ενισχύοντας, έτσι και ενδυναμώνοντας την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Μέσα από τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά παρόμοιας ηλικίας και μέσα σε ένα φιλικό και γεμάτο σεβασμό περιβάλλον, το κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει εναλλακτικές κοινωνικές δεξιότητες, να υποστηριχθεί σε θέματα που το απασχολούν, να νιώσει πιο δυνατό και σίγουρο και να ενθαρρυνθεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.

Αυτήν την περίοδο θα πραγματοποιηθούν δύο ομάδες, μία ομάδα παιδιών σχολικής ηλικίας για παιδιά δημοτικού και μία ομάδα εφηβικής ηλικίας για παιδιά γυμνασίου.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά ανά 15 μέρες. Κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες και το κόστος της είναι 15 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *