Εποπτεία

Εποπτεία

Αναφέρεται στη δια ζώσης ή εξ αποστάσεως διαδικασία μεταξύ του θεραπευτή - επόπτη και του…

Διάγνωση – Θεραπεία ΔΕΠ-Υ

Διάγνωση - Θεραπεία ΔΕΠ-Υ

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) απασχολεί πολλά άτομα διαφόρων ηλικιών (παιδιά, εφήβους. ενήλικες) και επηρεάζει την καθημερινότητά τους και των γύρω τους, ιδιαίτερα της οικογένειάς τους, καθ’όλη την διάρκεια της ζωής τους. Ήπιες μορφές του συνδρόμου μπορούν να παρερμηνευθούν χαρακτηρίζοντας λανθασμένα ένα παιδί άτακτο, έναν έφηβο αντικοινωνικό, έναν ενήλικα νευρωσικό, ενώ σοβαρότητες μορφές αντιμετωπίζονται κάποιες φορές άμεσα και κατασταλτικά κυρίως

Θεραπεία Παιδιού – Εφήβου

Θεραπεία Παιδιού - Εφήβου

Απευθύνεται σε παιδιά ή εφήβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σε σχέση με τον εαυτό τους ή σε σχέση με τους άλλους. Συνήθως ο γονέας ή κάποιος άλλος ενήλικας (π.χ. συγγενής, γιατρός, εκπαιδευτικός) θα ζητήσουν βοήθεια για το ίδιο, το οποίο από μόνο του σπάνια θα εκφράσει την ανάγκη για θεραπεία, αλλά θα τη δείξει με την παράξενη συμπεριφορά του και τη δύσκολη επικοινωνία του με τους άλλους (γονείς, συνομήλικοι κ.α.).

Θεραπεία Ζεύγους – Συμβουλευτική Γάμου

Θεραπεία Ζεύγους - Συμβουλευτική Γάμου

Η θεραπεία ζευγαριού ή η συμβουλευτική γάμου αφορά τη συστηματική θεραπευτική διαδικασία μεταξύ της θεραπεύτριας – συμβούλου και ενός ερωτικού ζεύγους ατόμων οποιουδήποτε σεξουαλικού προσδιορισμού, παντρεμένου ή μη, τα μέλη του οποίου, δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να βρουν μια κοινή πορεία πλεύσης. Μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχών εξελίξεων και αλλαγών …

Θεραπεία Οικογένειας – Συμβουλευτική Γονέων

Θεραπεία Οικογένειας - Συμβουλευτική Γονέων

Αφορά τη συστηματική θεραπευτική διαδικασία μεταξύ του θεραπευτή και μιας οικογένειας (όλα ή κάποια από…

Διάγνωση – Θεραπεία Μαθησιακών Δυσκολιών

Διάγνωση - Θεραπεία Μαθησιακών Δυσκολιών

Οι Δυσκολίες Μάθησης απασχολούν πολύ κόσμο από την παιδική ηλικία ως την ενήλικη ζωή. Ήπια μαθησιακά προβλήματα μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και να μη διαγνωστούν ή αντιμετωπιστούν ποτέ, ενώ σοβαρότερα όπως η δυσλεξία (δυσαναγνωσία), η δυσγραφία, η δυσορθογραφία, η δυσαριθμησία (δυσκαλκουλία) και η δυσπραξία χρήζουν άμεση διάγνωση και παρέμβαση.

Διαδικτυακή (Online) Συμβουλευτική – Ψυχοθεραπεία

Διαδικτυακή (Online) Συμβουλευτική - Ψυχοθεραπεία

Αναφέρεται στην εξ αποστάσεως συστηματική θεραπευτική διαδικασία μεταξύ της θεραπεύτριας και του/των πελάτη/τών. Η εξοικείωση με το διαδίκτυο και η εξάπλωση της χρήσης των τηλεπικοινωνιών έχουν καταστήσει δυνατή τη θεραπεία μέσω διαδικτύου. Άτομα σε απομακρυσμένα μέρη εντός ή εκτός της χώρας, με μη δυνατότητα μετακίνησης ή με δυσκολίες κίνησης μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να τους προσφερθούν διαδικτυακές υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης.

Ατομική Συμβουλευτική – Ψυχοθεραπεία

Ατομική Συμβουλευτική - Ψυχοθεραπεία

Πρόκειται για τη ζωντανή θεραπευτική διαδικασία μεταξύ της θεραπεύτριας και του θεραπευόμενου, η οποία πραγματοποιείται με συστηματικό τρόπο. Μέσα σε πνεύμα απόλυτης εχεμύθειας, αποδοχής συνεργασίας και εμπιστοσύνης απευθύνεται σε κάθε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας επιθυμεί να βοηθήσει τον εαυτό του, να αναζητήσει και να βρει νέους δρόμους στα προβλήματα που τον απασχολούν, αποκτώντας μια νέα καθαρότερη εικόνα του εαυτού του, των σημαντικών γι’ αυτό προσώπων και της κατάστασης γύρω του.

Ομαδική Συμβουλευτική – Ψυχοθεραπεία

Ομαδική Συμβουλευτική - Ψυχοθεραπεία

Πρόκειται για τη ζωντανή συστηματική θεραπευτική διαδικασία μεταξύ του θεραπευτή και ενός συνόλου πελατών που τους απασχολούν παρόμοια ζητήματα. Μέσα σε πνεύμα απόλυτης εχεμύθειας, αποδοχής, συνεργασίας και εμπιστοσύνης κάθε άτομο οποιασδήποτε ηλικίας δύναται να συμμετάσχει στην ομάδα (παιδιών, εφήβων, ενηλίκων) που του ταιριάζει, σύμφωνα με τους προβληματισμούς και τους στόχους που θα ήθελε να επιδιώξει.