Συνάντηση εφήβων

Η εφηβεία είναι η κρίσιμη περίοδος ψυχολογικής και κοινωνικής μετάβασης του παιδιού από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση η οποία συνοδεύεται από έντονους προβληματισμούς και ανησυχίες, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα μοναξιάς, άγχους ακόμα και θυμού.

Ο κύκλος αυτός συναντήσεων απευθύνεται σε εφήβους που ψάχνουν για απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματά τους σχετικά με αλλαγές που παρατηρούν στον εαυτό τους ή στο περιβάλλον τους. Στόχος του είναι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εφήβων και να τους ενθαρρύνει στην πορεία μετάβασής τους από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή.

Η δυναμική που θα αναπτυχθεί μέσα στην ομάδα θα βοηθήσει τους εφήβους να εκφράσουν τους φόβους και τους προβληματισμούς τους και η αλληλεπίδρασή τους κυρίως με βιωματικό τρόπο θα τους δώσει ώθηση να αναστοχαστούν πάνω σε δυσάρεστες εμπειρίες που βιώνουν, δοκιμάζοντας παράλληλα και εναλλακτικές συμπεριφορές και στάσεις που μπορεί να φανούν πιο λειτουργικές και πιο χρήσιμες μέσα στην καθημερινότητα τόσο για τους ίδιους όσο και για τη σχέση τους με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *