Συνάντηση γονέων με παιδιά σχολικής ηλικίας

Στις μέρες μας παρατηρείται μία έντονη προσπάθεια των γονιών αλλά και των παιδιών να ανταπεξέλθουν στις όλο και αυξανόμενες σχολικές απαιτήσεις, με αποτέλεσμα η ένταση και το άγχος μέσα στην οικογένεια να μεγαλώνουν.

Ο κύκλος αυτός συναντήσεων απευθύνεται σε γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν σε μία από τις τέσσερις σχολικές βαθμίδες (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο). Στόχος του αποτελεί η βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Μέσα από την κατανόηση της συμπεριφοράς των παιδιών αλλά και των ίδιων, οι γονείς θα αποφορτιστούν από το μεγάλο όγκο ευθύνης και ενοχών που τους βαραίνει, θα ενισχυθούν στο γονικό τους ρόλο και με άλλη ματιά θα ανακαλύψουν νέους τρόπους επίλυσης των εντάσεων και των αγχογόνων καταστάσεων μέσα στην οικογένεια.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα μας απασχολήσουν αφορούν την επικοινωνία και τις σχέσεις γονέων – παιδιών ή γονέων και παιδιών μεταξύ τους, τη διαχείριση του άγχους, του θυμού και την επίλυση συγκρούσεων, τα στάδια ανάπτυξης των παιδιών και τις φάσεις μετάβασης της οικογένειας.

Υπάρχει η δυνατότητα η ομάδα αυτή γονέων να χωριστεί σε δύο υποομάδες, μία για γονείς με παιδιά σχολικής ηλικίας (νηπιαγωγείο, δημοτικό) και μία για γονείς με παιδιά εφηβικής ηλικίας (γυμνάσιο, λύκειο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *