Ομαδικές συναντήσεις 2019

Ομάδα αναζήτησης γονεϊκών προτύπων 

Σε ποιο βαθμό άραγε έχουμε καταφέρει να ξεπεράσουμε την ανατροφή μας; 

Μέσα από μια ομαδική διαδικασία υποστήριξης και αλληλοσεβασμού  διερευνούμε σχήματα συμπεριφοράς που έχουμε υιοθετήσει από τις πατρογονικές μας οικογένειες. Εξοικειωνόμαστε με αυτά, συναντάμε τις ρίζες τους και κατανούμε τη μέχρι τώρα λειτουργία τους.  Αξιολογούμε κατά πόσο μας είναι χρήσιμα ή μας δυσκολεύουν στο παρόν, καθώς και πόσο έτοιμοι είμαστε να τα αποχωριστούμε. Δοκιμάζουμε νέες  στάσεις, και συμπεριφορές που ταιριάζουν περισσότερο με τα προσωπικά μας όνειρα και επιθυμίες.   

Ομάδα αυτογνωσίας & προσωπικής ανάτασης

Μαζί ερχόμαστε πιο κοντά στον Ανώτερο Εαυτό μας. Ξαναθυμόμαστε τις βαθύτερες πτυχές του και κατανοούμε συμπεριφορές που μοιάζουν σκοτεινές και απόμακρες. Με τη δύναμη και στήριξη της ομάδας  εκφράζουμε επιθυμίες, ανάγκες, όνειρα, περνάμε μεταβατικές περιόδους, κρίσιμες στιγμές, δοκιμάζουμε καινούριες στάσεις. Παρατηρούμε τις επιδράσεις στις σημαντικές για μας σχέσεις και στις ευρύτερες σχέσεις μας με το περιβάλλον. Διευρύνουμε την εσωτερική μας αίσθηση. Μαθαίνουμε να συγχωρούμε τον εαυτό μας. 

Ομάδα εφήβων

Οι έφηβοι ενθαρρύνονται να γνωρίσουν καλύτερα τους εαυτούς τους και να παρατηρήσουν συμπεριφορές και δράσεις που φαίνονται ανεξήγητες ή παράξενες. Με στήριγμα την ομάδα και τους συνομιλήκους ενδυναμώνονται και μαθαίνουν να ανταπoκρίνονται με πιο ταιριαστό γι’ αυτούς τρόπο  στις καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο σχολικό, οικογενειακό, φιλικό τους περιβάλλον. Μέσα από βιωματική δραστηριότητα θα έλθουν σε επαφή με κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους, άγνωστες ικανότητες και δεξιότητες, καθώς και νέους τρόπους να μαθαίνουν καλύτερα, ενισχύοντας την αυτοεικόνα τους.

Μέσα σε ένα περιβάλλον σεβασμού και εχεμύθειας και μέσα από τις ιδιαίτερες δυναμικές που αναπτύσσονται σε μία ομαδική διαδικασία, θα δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν καταστάσεις, σχέσεις, βιώματα με δημιουργικό τρόπο, με τη βοήθεια διαφόρων ψυχοθεραπευτικών και διαλογιστικών τεχνικών υπό το φως της συστημικής θεραπείας.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά ανά 15 μέρες. Κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες και το κόστος της είναι 15 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *