Ομαδικές Συναντήσεις 2016-2017

sinantisi-ipad72x72

Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης & αυτογνωσίας

Η ομάδα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, ανεξαρτήτου φύλου, επιθυμεί να γνωρίσει βαθύτερα τον εαυτό του και να ξαναθυμηθεί τις ανώτερες πτυχές του. Επιμέρους στόχοι της αποτελούν η ενθάρρυνση των συμμετεχόντων να έλθουν πιο κοντά στις δικές τους προσωπικές επιθυμίες και ανάγκες, η κατανόηση της συμπεριφοράς τους καθημερινά, η υποστήριξή τους σε μεταβατικές περιόδους και κρίσιμες στιγμές, η εξεύρεση εναλλακτικών επιλογών, η δοκιμή καινούριων λύσεων, η βελτίωση των σημαντικών για αυτούς σχέσεων (οικογενειακών, συντροφικών, γονεικών, επαγγελματικών, φιλικών κ.α.) και των ευρύτερων σχέσεών τους με το περιβάλλον τους.

Ομάδα θεραπείας άγχους – κρίσεων πανικού – φοβιών – ψυχαναγκασμών

Η ομάδα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, άνδρα και γυναίκα, επιθυμεί να ασχοληθεί με τα παραπάνω ζητήματα, να δουλέψει προσωπικούς του προβληματισμούς και να ξεπεράσει εσωτερικές ανησυχίες. Επιμέρους στόχοι της αποτελούν, η παρατήρηση και η κατανόηση από τους συμμετέχοντες των αισθημάτων τους και της συμπεριφοράς τους, η υποστήριξή τους σε κρίσιμα συμβάντα ζωής, η ενθάρρυνσή τους να έλθουν πιο κοντά στις προσωπικές τους επιθυμίες και ανάγκες, η αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών πιο αποτελεσματικών και λειτουργικών σε συνδυασμό με τη βελτίωση της καθημερινής τους λειτουργικότητας και των σχέσεων με το περιβάλλον τους (οικογενειακών, συντροφικών, γονικών, επαγγελματικών, φιλικών κ.α.).

Ομάδα θεραπείας διατροφικών διαταραχών

Η ομάδα απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο, άνδρα και γυναίκα, επιθυμεί να ασχοληθεί και να αντιμετωπίσει ζητήματα που σχετίζονται με το βάρος και τη διάπλαση του σώματός του και κατ΄ επέκταση με την ευρύτερη εικόνα που έχει αποκτήσει για τον εαυτό του. Επιμέρους στόχοι της αποτελούν, η παρατήρηση και η κατανόηση από τους συμμετέχοντες των αισθημάτων τους και πώς αυτά συνδέονται με τη συμπεριφορά τους, η υποστήριξή τους σε περιόδους κρίσεων και εντάσεων, η ενθάρρυνσή τους να γνωρίσουν καλύτερα και να σχετιστούν με τις πιο βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες τους, η αναζήτηση εναλλακτικών πρακτικών πιο αποτελεσματικών και λειτουργικών, η βελτίωση της καθημερινότητάς τους και ιδιαίτερα των σημαντικών γι’ αυτούς σχέσεων (οικογενειακών, συντροφικών, γονικών, επαγγελματικών, φιλικών κ.α.).

Ομάδες παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας

Οι ομάδες παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας έχουν ως στόχο να ενισχύσουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά και τους εφήβους να ανταπoκριθούν στις καταστάσεις που καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν, εύκολες ή δύσκολες, ευχάριστες ή δυσάρεστες, απλές ή πολύπλοκες. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια θα έλθουν σε επαφή με κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους, προσωπικές ικανότητες και δεξιότητες που δεν τις έχουν ακόμη ανακαλύψει και νέους τρόπους να μαθαίνουν καλύτερα, ενδυναμώνοντας έτσι την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Παράλληλα, η γνωριμία και η αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά παρόμοιας ηλικίας, μέσα σε ένα φιλικό, συνεργατικό και γεμάτο σεβασμό περιβάλλον, θα δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε παιδί και έφηβο να αποκτήσει νέες κοινωνικές δεξιότητες, να γνωρίσει εναλλακτικούς τρόπους μάθησης που του ταιριάζουν καλύτερα και να υποστηριχθεί σε θέματα που το απασχολούν νιώθοντας ακόμη πιο δυνατό και σίγουρο για τον εαυτό του.

 

Μέσα σε ένα περιβάλλον σεβασμού και εχεμύθειας και μέσα από τις ιδιαίτερες δυναμικές που αναπτύσσονται σε μία ομαδική διαδικασία, θα δοθεί η ευκαιρία και η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διερευνήσουν καταστάσεις, σχέσεις, βιώματα με δημιουργικό τρόπο, με τη βοήθεια διαφόρων ψυχοθεραπευτικών και διαλογιστικών τεχνικών υπό το φως της συστημικής θεραπείας.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά ανά 15 μέρες. Κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες και το κόστος της είναι 15 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *