Ομάδες παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας

Οι μεγάλες απαιτήσεις της κοινωνίας μας και οι έντονοι ρυθμοί ζωής, σε συνδυασμό με τις προσωπικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του κάθε παιδιού, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινή ζωή των παιδιών και των εφήβων. Πολύ συχνά, νιώθουν αδύναμα να κατανοήσουν και να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις του τι τους συμβαίνει ή τι συμβαίνει γύρω τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν και να βρουν τη θέση τους στο άμεσο περιβάλλον τους (σχολικό, φιλικό, οικογενειακό). Μπερδεμένα και απογοητευμένα καταλήγουν από τη μία να αγχώνονται υπερβολικά, να θυμώνουν συνεχώς και να αντιδρούν ανεξέλεγκτα και από την άλλη να στέκονται στο περιθώριο, παρατηρητές των διαφόρων καταστάσεων και συμβάντων, όπως οι εντάσεις μέσα στην οικογένεια, το εχθρικό και γεμάτο υποχρεώσεις σχολικό περιβάλλον και οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ συνομηλίκων.

Οι ομάδες παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας έχουν ως στόχο να ενισχύσουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά και τους εφήβους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδι θα έλθουν σε επαφή με κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους, προσωπικές ικανότητες και δεξιότητες που δεν τις έχουν ακόμη ανακαλύψει και θα ενδυναμώσουν την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Παράλληλα, Η γνωριμία και η αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά παρόμοιας ηλικίας, μέσα σε ένα φιλικό και γεμάτο σεβασμό περιβάλλον, θα δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε παιδί και έφηβο να γνωρίσει εναλλακτικούς τρόπους έκφρασης, να αποκτήσει νέες κοινωνικές δεξιότητες, να υποστηριχθεί σε θέματα που το απασχολούν και να νιώσει πιο δυνατό και σίγουρο για τον εαυτό του.

Θα πραγματοποιηθούν δύο ομάδες, μία ομάδα παιδιών σχολικής ηλικίας για παιδιά δημοτικού και μία ομάδα εφηβικής ηλικίας για παιδιά γυμνασίου.

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά ανά 15 μέρες. Κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες και το κόστος της είναι 15 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *