Ομάδες παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας 2015 – 2016

Οι προσωπικές ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του κάθε παιδιού στη μάθηση, σε συνδυασμό με τις μεγάλες απαιτήσεις της κοινωνίας μας και τους έντονους ρυθμούς ζωής, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινή ζωή των παιδιών και των εφήβων με ζητήματα μάθησης και συμπεριφοράς (Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας κ.α.). Πολύ συχνά, νιώθουν αδύναμα να κατανοήσουν και να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις του τι τους συμβαίνει ή τι συμβαίνει γύρω τους, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται από τους άλλους γύρω τους και να δυσκολεύονται να προσαρμοστούν και να βρουν τη θέση τους στο άμεσο περιβάλλον τους (σχολικό, φιλικό, οικογενειακό). Από τη μία μπορεί να αγχώνονται υπερβολικά, να θυμώνουν συνεχώς και να αντιδρούν ανεξέλεγκτα και από την άλλη να στέκονται στο περιθώριο, παρατηρητές των διαφόρων καταστάσεων και συμβάντων, όπως οι εντάσεις μέσα στην οικογένεια, το εχθρικό και γεμάτο υποχρεώσεις σχολικό περιβάλλον και οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ συνομηλίκων.

Οι ομάδες παιδιών σχολικής και εφηβικής ηλικίας έχουν ως στόχο να ενισχύσουν και να ενθαρρύνουν τα παιδιά και τους εφήβους να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια θα έλθουν σε επαφή με κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους, προσωπικές ικανότητες και δεξιότητες που δεν τις έχουν ακόμη ανακαλύψει και νέους τρόπους να μαθαίνουν καλύτερα, ενδυναμώνοντας έτσι την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Παράλληλα, η γνωριμία και η αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά παρόμοιας ηλικίας, μέσα σε ένα φιλικό, συνεργατικό και γεμάτο σεβασμό περιβάλλον, θα δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε παιδί και έφηβο να αποκτήσει νέες κοινωνικές δεξιότητες, να γνωρίσει εναλλακτικούς τρόπους μάθησης που του ταιριάζουν καλύτερα και να υποστηριχθεί σε θέματα που το απασχολούν νιώθοντας ακόμη πιο δυνατό και σίγουρο για τον εαυτό του.

Θα πραγματοποιηθούν δύο ομάδες, μία ομάδα παιδιών σχολικής ηλικίας και μία ομάδα εφηβικής ηλικίας. Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά ανά 15 μέρες. Κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες και το κόστος της είναι 15 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *