Νέος κύκλος συναντήσεων Μάρτιος – Ιούνιος 2013

Συνάντηση παιδιών σχολικής ηλικίας

Οι μεγάλες απαιτήσεις της κοινωνίας μας και οι έντονοι ρυθμοί ζωής, ειδικά σε καταστάσεις κρίσης, όπως η περίοδος που διανύουμε, πλήττουν ιδιαίτερα τα παιδιά που δυσκολεύονται να κατανοήσουν και να δώσουν σαφείς εξηγήσεις. Οι εντάσεις μέσα στην οικογένεια, το εχθρικό και γεμάτο υποχρεώσεις σχολικό περιβάλλον και οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ συνομηλίκων έχουν ως συνέπεια τα παιδιά να αγχώνονται, να αισθάνονται αδύναμα να κάνουν κάτι, να αποθαρρύνονται και να  παραιτούνται.

Ο κύκλος αυτός συναντήσεων έχει ως στόχο να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδι, να έρθουν σε επαφή με κρυμμένα κομμάτια του εαυτού τους και με ικανότητες και δεξιότητες που έχουν, αλλά δεν τις έχουν ανακαλύψει, ενισχύοντας, έτσι και ενδυναμώνοντας την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους. Μέσα από τη γνωριμία και την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά παρόμοιας ηλικίας θα αποκτήσουν κοινωνικές δεξιότητες, θα δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό και φιλικό περιβάλλον και θα υποστηριχθούν και θα ενθαρρυνθούν, νιώθοντας πιο δυνατοί και σίγουροι, να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής.

Οι συναντήσεις απευθύνονται σε κάθε παιδί δημοτικού.

Συνάντηση γονέων: Γονιός γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Ποιος είναι ο ρόλος μου ως γονιός; Πώς πρέπει να φέρομαι στο παιδί μου; Αυτός ο κύκλος συναντήσεων έχει ως στόχο να βοηθήσει τους γονείς να δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω και σε άλλα ερωτήματα που τους απασχολούν, να βρουν τρόπους μείωσης του άγχους τους και να ενδυναμωθούν στο ρόλο τους. Σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή, αισθήματα αβοηθησίας και σύγχυσης μπορούν να οδηγήσουν τους γονείς σε απογοήτευση, παραίτηση ή εκνευρισμό. Οι εντάσεις μέσα στην οικογένεια γίνονται καθημερινότητα.

Μέσα από τις συναντήσεις οι γονείς θα έρθουν πιο κοντά στις δικές τους αρετές και δυνάμεις και θα κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά τους δίνοντάς της ένα νόημα πιο εποικοδομητικό και λειτουργικό για τους ίδιους και για όλη την οικογένεια. Με έμφαση στις σχέσεις θα αναδειχθεί η δυναμική των αλληλεπιδράσεων μέσα στην οικογένεια και πως αυτές μπορούν να αποτελέσουν εφόδιο και να οδηγήσουν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων.

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν αφορούν την επικοινωνία μέσα στην οικογένεια, τις σχέσεις γονέων – παιδιών ή γονέων και παιδιών μεταξύ τους, τη διαχείριση του άγχους, του θυμού και την επίλυση συγκρούσεων, τα προβλήματα και τις ακραίες συμπεριφορές των παιδιών.

 

Όλες οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά ανά 15 μέρες. Κάθε συνάντηση διαρκεί 2 ώρες και το κόστος της είναι 15 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *